SWISS PREMIUM ORAL CARESWISS PREMIUM ORAL CARE

Valitse maasi Suomi Suomi
Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksille
Toimitusaika 4-6 työpäivää
Turvallinen maksu 3D Secure

Paras aika aloittaa lasten hampaiden harjaaminen

Lapsellasi on maitohampaat 7–12 vuoden ajan, ja tämän jälkeen ne korvataan rautahampailla. On tärkeää huolehtia maitohampaista ja varmistaa, että ne korvataan luonnollisesti vastaavilla pysyvillä hampailla.

min read
Mar 2022
https://curaprox.fi/blog/post/Paras-aika-aloittaa-lasten-hampaiden-harjaaminen
min read
Mar 2022
https://curaprox.fi/blog/post/Paras-aika-aloittaa-lasten-hampaiden-harjaaminen

Mitä opit tästä artikkelista?

WHAT YOU WILL LEARN IN THIS ARTICLE
  • Missä iässä hampaiden harjaamista suositellaan aloitettavaksi?
  • Miten maitohampaiden kunto vaikuttaa rautahampaiden kuntoon?
  • Miten sinun tulisi huolehtia lapsesi suun terveydestä lapsen eri ikäkausina?

Maitohampaat

Koska on paras aika aloittaa lasten hampaiden harjaaminen? 

Lapsellasi on maitohampaat 7–12 vuoden ajan, ja tämän jälkeen ne korvataan rautahampailla. On tärkeää huolehtia maitohampaista ja varmistaa, että ne korvataan luonnollisesti vastaavilla pysyvillä hampailla. Jos lapsesi menettää maitohampaan karieksen tai loukkaantumisen vuoksi, on todennäköistä, että rautahammas ei puhkea oikealle paikalleen. Puhkeavaan rautahampaaseen voi myös tarttua karies. Tämä edellyttää tulevaisuudessa oikomishoitoa.

Vauvaiässä

Aloita vauvan hampaiden hellävarainen puhdistaminen heti, kun ne alkavat puhjeta. Pyyhi hampaat ja ikenet pehmeällä liinalla tai erityisesti tähän tehtävään suunnitellulla Curaproxin vauvaharjalla.

2,5–3 vuoden iässä

tässä iässä lapsesi pitäisi yrittää aloittaa harjaaminen itsenäisesti. Sinun on vanhempana näytettävä lapselle oikea tekniikka ja varmistettava, että lapsesi kehittää oikeat harjaustavat. On tärkeää tukea lasta. Älä unohda "toista puhdistusta" – puhdistaa lapsesi hampaat itse sen jälkeen, kun hän on ensin yrittänyt puhdistaa ne. Lapsi oppii ajan myötä harjaamaan itse tehokkaammin, mutta tässä vaiheessa on tärkeää pitää hampaat puhtaana sinun avullasi.

7–9 vuoden iässä

tässä iässä lapsesi osaa jo ehkä itse noudattaa omaa puhdistusrutiiniaan ja harjata hampaansa itsenäisesti. Useimmin tämän ikäiset kuitenkin vielä tarvitsevat apuasi. Hampaiden harjaamisen valvonta on suositeltavaa ja tärkeää puberteettiin asti. Voit tehdä niin säännöllisen seurannan ja jatkuvan rohkaisun avulla. On myös tärkeää näyttää esimerkkiä. Lapsesi on tärkeää nähdä, että koko perhe harjaa hampaansa kahdesti päivässä, joka päivä, poikkeuksetta.

9–12 vuoden iässä

tässä iässä lapsesi osaa jo harjata kunnolla, mutta häiriintyy usein eikä ehkä ole kovin motivoitunut. On suositeltavaa tarkistaa harjauksen tulokset mahdollisimman usein. Kannattaa myös keskustella lapsen kanssa säännöllisesti ja selittää, mitä voi tapahtua, jos hän laiminlyö suunhoidon. Tässä iässä lapset ymmärtävät hyvän suunhoidon tärkeyden ja heidän kanssaan voi keskustella aiheesta ja motivoida heitä huolehtimaan terveydestään joka päivä.

Pienet suut ja kädet

Miten valita oikea harja pienille suille käsille

Kun valitset kunnollista harjaa lapsellesi, muista, että sen pitää olla samanaikaisesti helppokäyttöinen ja toimiva. Lasten hammasharjat on suunniteltu erityisesti pienempien suiden ja käsien anatomisiin tarpeisiin. Niiden käyttö on turvallista niiden pienempien harjaspäiden ansiosta, ja ne ovat hellävaraisia ikenille ja kiilteelle, kiitos niiden pehmeiden ja tiheiden harjasten. Pienempää harjaa on myös miellyttävämpää pidellä ja ohjata suussa.

Valitse oikea

Löydä hammastahna, johon rakastut

Kunnollisen lasten hammastahnan pitää olla sekä hellävarainen että tehokas. Ja sen lisäksi vielä hauska. Tarjolla on eri fluoripitoisuuksia eri ikäryhmille ja makuvaihtoehtoja, ja huolellisesti valitut ainesosat huolehtivat maitohampaiden ja ensimmäisten rautahampaiden terveellisestä kehittymisestä.

Suositeltu lasten hammastahnan fluoridipitoisuus:1
ensimmäisistä hampaista 2 vuoteen
500 ppm2
2–6 vuotta
1,000(+) ppm3
6+ vuotta
1,450 ppm

Vain hyviä aineita

Mitä se sisältää?

Kaikki Curaprox-hammastahnat on valmistettu vain hyvistä ainesosista: ei SLS:a, triklosaania tai mikromuoveja. Curaproxin lasten hammastahna on täynnä lapsesi hampaiden kannalta hyödyllisiä ainesosia, jotka puhdistavat, vahvistavat kiillettä ja tukevat syljen luontaisia suojaavia ominaisuuksia:Entsyymit

... auttavat lapsesi sylkeä suojelemaan kiillettä.Xylitolilla

... on mieto antibakteerinen vaikutus, ja se tuo hammastahnaan luontaista makeutta.Luonnolliset makuaineet

... hedelmäinen mansikka, mehukas vesimeloni tai mieto minttu – anna lapsesi päättää.Fluoridi on avainasemassa kiilteen remineralisoinnissa ja hampaiden vahvistamisessa. Ainoa tilanne, jossa et tarvitse fluoria, on lääkärisi nimenomaisesta suosituksesta lapsesi terveydentilan vuoksi. 

Yhteenveto

On tärkeää käytännössä jo lasten syntymästä lähtien suojella lapsen maitohampaita ja varmistaa, että ne korvataan luonnollisesti niitä vastaavilla pysyvillä hampailla 7–13 ikävuoteen mennessä. Lapset tarvitsevat apuasi harjaamisessa, ja harjaamisen valvominen on suositeltavaa ja tärkeää murrosikään saakka. Kannattaa myös puhua lapsille säännöllisesti ja selittää, mitä voi tapahtua, jos he laiminlyövät suunhoidon, ja varmistaa, että he käyttävät kunnon välineitä ja tekniikoita.

https://curaprox.fi/blog/post/Paras-aika-aloittaa-lasten-hampaiden-harjaaminen