SWISS PREMIUM ORAL CARESWISS PREMIUM ORAL CARE

Valitse maasi Suomi Suomi
Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksille
Toimitusaika 4-6 työpäivää
Turvallinen maksu 3D Secure

Kuinka usein hammasharja tulisi vaihtaa?

On helppoa ostaa lisää hammastahnaa tai shampoota, kun ne loppuvat. Mutta mistä tietää, että on aika hankkia uusi hammasharja?

min read
Mar 2020
https://curaprox.fi/blog/post/kuinka-usein-hammasharja-tulisi-vaihtaa
min read
Mar 2020
https://curaprox.fi/blog/post/kuinka-usein-hammasharja-tulisi-vaihtaa

Esittely

Vaihda hammasharja säännöllisesti

Kerromme, kuinka usein sinun on vaihdettava hammasharjasi, jotta se ei aiheuttaisi tarpeettomia terveysongelmia.

Hammasharja on hammashygieniaväline, joka tulisi vaihtaa noin kolmen kuukauden välein. Monet meistä laiminlyövät tämän kolmen kuukauden säännön. On kaksi tärkeää syytä, miksi hammasharja tulisi vaihtaa säännöllisesti: ensinnäkin mekaanisen kulumisen seurauksena harjakset alkavat taipua, mikä johtaa siihen, että harja ei enää poista plakkia tehokkaasti. Toinen syy on bakteerien nopea kertyminen hammasharjaan – bakteerit viihtyvät parhaiten kosteissa ympäristöissä.

Ensimmäinen vaihe:

Huuhtele hammasharja jokaisen käytön jälkeen ja anna sen kuivua

On tärkeää huuhdella hammasharja jokaisen käyttökerran jälkeen vedellä, ja antaa sen kuivua pystyasennossa. 

Hammasharjaa ei ole syytä pitää kotelossa; nämä pienet muovikotelot on tarkoitettu vain satunnaisen kuljetuksen aikaiseksi suojaksi. Jos harjaa säilyttää kotelossa, bakteerit saattavat alkaa pesiä kotelon pinnalla. Tämän lisäksi kansi estää sisällä olevia harjaksia kuivumasta kunnolla, vangitsee kosteutta ja luo ihanteellisen ympäristön bakteereille.

Anna harjan kuivua pystyasennossa

Askel

Hammasharjan kulumisen merkit

Saatat harjata hampaitasi liian kovaa

Saatat ajatella, Curaprox-harjojen kaltaiset hammasharjat, joissa on enemmän harjaksia, kuluvat todennäköisesti vielä nopeammin kuin tavalliset. Totuus on, että jopa nämä erittäin ohuet harjakset on suunniteltu ja testattu niin, että ne ovat täysin kykeneväisiä pitämään hampaat terveinä kolmen kuukauden ajan, jokapäiväisessä käytössä.

Jos hammasharjan harjakset ovat kuluneet, ja kuidut taipuvat jo muutaman päivän tai viikon kuluttua, voi olla että teet jotain väärin. Liian nopeasti kuluva hammasharja on usein seurausta liian suuresta voimankäytöstä, mikä on seurausta väärän puhdistustekniikan käytöstä.

Liian paljon voimaa tai huono puhdistustekniikka

Lue varmuuden vuoksi ohjeet hammasharjan oikeasta käytöstä jotta vältät liian nopean kulumisen – vältyt myös vahingoittamasta hampaitasi ja ikeniäsi. Voit myös kysyä hammaslääkäriltä tai hammashygienistiltä hammasharjan oikeasta käytöstä.

Kolmas vaihe:

Hankkiudu eroon hammasharjasta sairauden jälkeen

Jos olet ollut viime aikoina kipeänä,vaihda hammasharjasi, vaikka se vaikuttaisi hyväkuntoiselta. Itse asiassa hammasharja tulisi aina vaihtaa virus- tai bakteeri-infektion jälkeen. Jos olet kärsinyt juuri flunssasta tai muusta tartuntataudista, älä epäröi – hanki vain uusi harja.

Hankkiudu eroon hammasharjasta sairauden jälkeen

Kolme muistettavaa asiaa

Kulunut hammasharja ei puhdista hampaita tarpeeksi tehokkaasti.

1. Vaihda hammasharjasi noin kolmen kuukauden välein, jotta vältät taipuneet harjakset ja bakteerien kertymisen.

2. Älä käytä liikaa voimaa. Liian nopeasti kuluva hammasharja on usein seurausta liian suuresta voimankäytöstä, mikä on seurausta väärän puhdistustekniikan käytöstä.

3. Vaihda hammasharjasi heti sairauden jälkeen. Flunssan tai muun tartuntataudin jälkeen on hyvä hankkia uusi hammasharja. Jos et vaihda harjaa, saatat tartuttaa itsesi uudelleen hammasharjan takia. 

https://curaprox.fi/blog/post/kuinka-usein-hammasharja-tulisi-vaihtaa