SWISS PREMIUM ORAL CARESWISS PREMIUM ORAL CARE

Valitse maasi Suomi Suomi
Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksille
Toimitusaika 4-6 työpäivää
Turvallinen maksu 3D Secure

Kuinka saada lapset harjaamaan hampaansa

Haluat opettaa lapsellesi, kuinka huolehtia hampaistaan huolellisesti. Mutta se voi joskus olla todellinen kamppailu, eikä lapsesi osoita ollenkaan halua harjaamiseen.

min read
Mar 2022
https://curaprox.fi/blog/post/Kuinka-saada-lapset-harjaamaan-hampaansa
min read
Mar 2022
https://curaprox.fi/blog/post/Kuinka-saada-lapset-harjaamaan-hampaansa

Mitä opit tästä artikkelista?

  • Erilaisia tapoja lapsen harjaamiseen motivointiin
  • Tärkeimmät lasten hampaita koskevat tosiasiat
  • Koska on oikein olla tiukka

Mitä voin tehdä?

Lapseni kieltäytyy harjaamasta

Haluat opettaa lapsellesi, kuinka huolehtia hampaistaan huolellisesti. Mutta se voi joskus olla todellinen kamppailu, eikä lapsesi osoita ollenkaan halua harjaamiseen. Älä vaivu epätoivoon! Se voi viedä hiukan enemmän aikaa, mutta onnistut kyllä, ja lopputulos on sekä tärkeä että erittäin tyydyttävä. Katsotaan joitakin tapoja, joilla voit auttaa lastasi oppimaan pitämään harjaamisesta:

Nautittava ja säännöllinen tapa

Lapsesi täytyy harjata hampaansa kahdesti päivässä: aamulla ja ennen nukkumaanmenoa. Tämän tavan tulisi olla nautittava ja miellyttävä, jotta lapsellasi ei ole mitään syytä jättää sitä väliin. Mukavan kylpyhuonetunnelman luomiseksi voit käyttää lapsesi lempimusiikkia ja pelata pelejä.

Vanhempana sinun on näytettävä esimerkkiä ja harjattava hampaasi kurinalaisesti kahdesti joka päivä. Kuinka kiireinen tai väsynyt sitten oletkin, lapsesi on nähtävä, ettet koskaan jätä hampaitasi harjaamatta.

Sananvaltaa harjaamiseen

Lasten on todettu suoriutuvan paremmin, kun heillä on sananvaltaa siinä, mitä he tekevät. Kun lapsi esimerkiksi valitsee itse oman hammasharjansa, on todennäköisempää, että hän käyttää sitä säännöllisesti verrattuna siihen, että joku muu valitsee lapsen hammasharjan. Sama koskee myös lasten hammastahnaa. Antamalla lapsesi valita kannustat häntä muodostamaan terveitä hammashoitotapoja. Kun seuraavan kerran valitset hampaidenhoitotuotteita kaupassa tai verkossa, kysy lapseltasi, mikä värisen harjan tai minkä makuista hammastahnaa hän haluaisi.

Leading by example

If a parent sticks to a healthy brushing ritual, their children are more likely to follow suit. For most of us as adults, any reluctant brushing is a result of childhood experiences: when our parents forced us to brush with unpleasant, harsh substances, and never followed their own rules. Do not pass this tradition along. Instead, create a loving, caring and nurturing atmosphere for when you brush. This has the power to greatly improve your child’s dental health in their adult life.

Kaikki on melkein kunnossa

Mitä muuta minun pitäisi tietää?

Kun harjaatte yhdessä, on hyvä ajatus soittaa musiikkia ja pitää hauskaa. Tämä luo kestävän vaikutelman ja mukavia muistoja, jotka saavat lapsesi harjaamaan hampaitaan uudelleen ja uudelleen. Älä kannusta harjaamiseen herkuilla tai muulla materialla. Vain rakkaudella ja huomiolla. Ole läsnä lapsesi kanssa harjatessanne hampaita. Vastaa kärsivällisesti kaikkiin hampaiden harjaamiseen tai suun terveyteen liittyviin kysymyksiin.

Ole tiukka, kun lapsesi kieltäytyy harjaamasta. Heidän on ymmärrettävä, ettei sellaista käytöstä hyväksytä tässä perheessä. Hampaiden harjaaminen ei ole valintakysymys, se on perusterveydenhoitoa, -turvallisuutta ja -hygieniaa.

Lasten voi olla vaikeaa muodostaa loogisia yhteyksiä oman toimintansa ja pitkän tähtäimen seurausten välillä. Vanhempana sinun on opetettava heille päivittäisen harjaamisen tärkeys.

Yhteenveto

Useimpien aikuisten kohdalla vastahakoisuus harjata hampaita on seurausta lapsuuden kokemuksista. On tärkeää luoda positiivisia kokemuksia hampaiden harjaamisesta, jotta lapset jatkavat harjaamista myöhemmin elämässään. Maitohampaiden hoidon laiminlyönti voi johtaa vakaviin rautahampaiden vaurioihin tulevaisuudessa

https://curaprox.fi/blog/post/Kuinka-saada-lapset-harjaamaan-hampaansa